Politikker

Miljøpolitik

Hos Uno Image er ansvarlighed overfor miljøet en vigtig og grundlæggende værdi. Vi tilstræber hele tiden at mindske vores belastning af vores miljøpåvirkning så meget som muligt indenfor de realistiske rammer. Vi integrerer miljøhensyn i den daglige drift, da vi hele tiden er fokuseret på at mindske vores miljøpåvirkning, f.eks. ved at sørge for hele tiden at slukke lys når det ikke er relevant at have tændt, at genbruge papir, plastik poser og pap. Vi agter os hele tiden på at overholde nationale og lokale lovgivninger indenfor miljø og forventer at vores leverandører gør det samme.

Som handelsvirksomhed vil vi sikre, at vores indkøb kun foretages hos producenter, der kan dokumentere, at de har styr på kvalitet, miljøforhold og som udviser social ansvarlighed over for deres medarbejdere og øvrige relationer. Allan Pedersen er ansvarlig for denne politik og den vil opdateres årligt.

Vi tilstræber, at ovenstående forhold kan dokumenteres med tredje parts certificeringer som f.eks. ISO 14001, ISO 26000, Ecolabel (miljøblomsten), OEKO-TEX® og eller andre relevante certificeringer. Alle vores samarbejdspartnere skal som minimum overholde lokal miljølovgivning samt regulativerne i REACH.

Vi arbejder også gerne med producenter, der arbejder på at implementere ovenstående, og som udviser oprigtig forståelse for vigtigheden heraf. Disse partnere skal følges tæt for at sikre, at de når deres mål.

Vi accepterer kun produkter fra dyr som er blevet behandlet med værdighed og respekt. Vi accepterer kun produkter med læder fra kødindustrien og godkendte garverier. Vi accepterer ikke behandling/overgreb som fx mulesing.

Kvalitet, miljø og CSR skal være en naturlig del af vores agenda, når vores samarbejdspartnere besøges.

Alle vores samarbejdspartnere skal være indforstået med, at vi til enhver tid skal kunne udføre uanmeldte audits.

En stor del af vores miljøbelastning er transport af varer fra Asien til Europa. Derfor skal vi gennem planlægning og opfølgning sikre at godset bliver forsendelsesklart til at kunne sendes med skib, så alternative transportmuligheder så som tog og fly holdes på et absolut minimum.

Vi følger også generelt prisniveauet rundt om i verden tæt med henblik på eventuelt at kunne flytte produktionen tættere på Danmark og deraf mindske transportens miljøpåvirkning.

Vi er i gang med at få implementeret retningslinjerne for OECD og UNGP i vores forretning og politikker, og dermed også hele tiden at udføre Due Diligence (nødvendig omhu). I fremtiden vil vi få implementeret vores nye politikker hos vores leverandører og vi vil få implementeret vores Environmental Impact Assessment skema hos vores leverandører der har flest aktuelle og skadelige påvirkninger. Derudover vil vi også få implementeret vores CoC hos vores leverandører og få dem til at underskrive den.

Vi er selv certificeret indenfor GOTS og OEKO-TEX® Standard 100, og vi har egen Fairtrade licens. I fremtiden vil vi arbejde på at få vores eget Ecolabel (Blomsten) certifikat. 1-2 prøver bliver testet af OEKO-TEX® årligt og ellers når behovet er der, får vi vores produkter testet af et eksternt laboratorie, og derudover kontrollerer vores leverandører selv for hyppige tests af deres metervarer, så produkterne overholder grænseværdierne indenfor REACH og andre certificeringer.

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.